Spelen

Onder alle weersomstandigheden naar hartenlust rennen, klauteren, springen en glijden in een uitdagende en veilige omgeving. Dat kan in de 5,5 meter hoge binnenspeeltuin. Ook aan de hele kleine gasten of oudere bezoekers is gedacht.

SPEELPLEZIER

Beleving. Dat is de achterliggende gedachte achter onze binnenspeeltuin. Onze eigen visie gecombineerd met de creativiteit van het Belgische Ameco Playgrounds, heeft gevoerd tot een ontwerp waar wij enorm trots op zijn!

De speelconstructie biedt ruimte aan 110 kinderen van 3 tot 12 jaar. Het geheel is zo stevig gebouwd dat zelfs volwassenen er in mogen. Kom en ontdek zelf wat de binnenspeeltuin allemaal te bieden heeft.

MONKEY-DONG

De Monkey-Dong is een interactieve ballenbak ontwikkeld door Ameco Playgrounds. De kinderen stoppen de ballen in een soort brievenbus. Een grote ventilator blaast de ballen naar een hoger gelegen opvangbak waar ze tevens gereinigd worden. Als het aftellen is begonnen klimmen de kinderen omhoog via de schuine helling. Wanneer de junglegeluiden klinken en lichtflitsen verschijnen is het zover: de ballen vallen en de kinderen moeten die ontwijken. Wie is het snelste boven? En wie gaat Monkey-Dong verslaan?!

RODELBAAN

Durf jij van de 30 meter lange rodelbaan naar beneden te glijden? Neem het sleetje mee naar boven en zet je schrap voor een afdaling met een hoogteverschil van maar liefst 5 meter. Binnen een paar seconden sta je weer met beide benen op de grond…klaar voor de volgende rit!

PAMPERZONE

Voor de kleinste bezoekers is er de zogeheten pamperzone. Ook voor hen creëren we een uitdagende, leerrijke speelomgeving. Wij proberen de interactie met de ouders zoveel mogelijk te stimuleren. Interactieve puzzels maken de leerzame beleving compleet.

PLASMACARS

Razend populair zijn de PlasmaCars.
Beweeg het stuur op en neer en het autootje begint vanzelf te rijden. En juist dat maakt de PlasmaCar uniek en spannend voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. Deze revolutionaire manier van voortbewegen is niet alleen heel erg leuk, maar verbetert ook de balans en coördinatie van kinderen. Geen motortjes, geen aandrijving, alleen het enthousiasme van een kind is nodig voor flink veel rijplezier!
Bij @Op de Berg zijn de PlasmaCars voorzien van wielen met lampjes.